Waarom neemt Community Sailing deze beslissing?

Er is veel steun voor de continuïteit van de activiteiten van City Sailing - Zeilcentrum Henk van Gent.

Daarom heeft de stichting Community Sailing Rotterdam besloten die activiteiten te verankeren voor de toekomst en mee te werken aan de wederopbouw van het Zeilcentrum.
Activiteiten, concepten, formules en al het andere goede dat in bijna 40 jaar door Henk van Gent en zijn team is bedacht en in de praktijk gebracht, wordt voortgezet, verankerd en daardoor benut voor volgende generaties.

Henk van Gent begint aan zijn ‘Grande finale’  (6 - 8jr.)  in nauwe samenwerking met (opvolger) de stichting Community Sailing Rotterdam.

Initiatiefnemer en secretaris  van Community Sailing, Alfred Dijs, is net als zijn 3 kinderen, oud cursist. Zijn kinderen zijn alle drie instructeur geweest op het Zeilcentrum.
De sfeer, de discipline, de normen en waarden en de leuke en efficiënte manier van lesgeven trok de aandacht van Alfred Dijs. 
Hij werd een enthousiaste supporter van het Zeilcentrum en steunt het Zeilcentrum met raad en daad sinds 1999.

In 2006 richtte hij de stichting Community Sailing Rotterdam op, met name om fondsen te werven voor het Schoolzeilen en Buurtzeilen bij het Zeilcentrum. Daar zijn mooie dingen uit voortgekomen die een positieve invloed hebben  op de leefomgeving in Rotterdam. Stichting en  bestuur breidt zich nu met nieuwe vrijwilligers en bestuursleden om deze ambitie waar te maken.

Zonder openbaar, laagdrempelig Zeilcentrum is er geen Schoolzeilen en Buurtzeilen mogelijk, tenzij je daarvoor grote investeringen doet.
Dan nog wordt het duur om het  Schoolzeilen en Buurtzeilen te financieren.
Voor een goed lopend Zeilcentrum dat geen winstoogmerk heeft, maar wel reguliere activiteiten voor marktconforme tarieven, is het mogelijk het Schoolzeilen en Buurtzeilen voor een veel lager bedrag te realiseren.
Community Sailing werft fondsen waarmee het cursusgeld voor scholen nog lager kan worden.

 

Voor meer informatie kunt u gebruik maken van het contact formulier. Bellen naar de  Voorzitter en / of Henk van Gent kan ook.

Contact details

Algemeen info@communitysailing.nl

Bestuur ir Alfred M. Dijs, Secretaris
p/a Johan de Wittlaan 10
3054 AA Rotterdam

Administratie Mevr. Vanessa Liedorp.
p/a Johan de Wittlaan 10
3054 AA Rotterdam adm@communitysailing.nl

PR & Marketing Mevr. Vanessa Liedorp.
p/a Johan de Wittlaan 10
3054 AA Rotterdam

E-mail: pr@communitysailing.nl
Mobiel: 06 52 02 20 86
Fax: 010 . 418 40 29